Vijesti iz MiniPolisa

U MiniPolisu otvorena i prva financijska institucija – Kuća štednje!

U MiniPolisu, prvom dječjem gradu u Hrvatskoj, otvorena je Kuća štednje u kojoj će djeca kroz igru i edukativne radionice stjecati osnove financijske pismenosti. Kuća štednje je osmišljena i uređena u partnerstvu MiniPolisa s Erste Plavim.

U MiniPolisu je početkom lipnja otvorena Kuća štednje – prva financijska institucija u dječjem gradu čiji će sadržaji djeci omogućiti da u najranijoj dobi steknu osnove financijske pismenosti i razviju set ključnih vještina za odgovorno financijsko ponašanje.

MiniPolis, između ostalog, već ima vlastitu zračnu luku, vatrogasnu postaju, nogometni stadion i hitnu pomoć, a od sada će, tako, imati – štedionicu.

“Otvaranje štedionice bio je logičan korak u razvoju i širenju MiniPolisa koji je ovim iskorakom postao još realističnija minijatura pravog grada”, izjavila je Ines Gašo, vlasnica i direktorica MiniPolisa.

MiniPolis je Kuću štednje osmislio i uredio u partnerstvu s Erste Plavim, društvom za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

“Prisutnošću u Minipolisu omogućili smo djeci u najranijoj dobi učenje kroz igru i interaktivne alate o financijama i mirovinskim fondovima. Primarni cilj suradnje je osnaživanje aktivnosti financijske pismenosti i priprema najmlađih, kroz igru i zabavu, za svijet odraslih u kojem će svakodnevno morati donositi financijske odluke”, izjavila je Marta Meštrov, direktorica prodaje i marketinga Erste Plavog.

Djeca će osnove financijske pismenosti u Kući štednje stjecati kroz igru, koja podrazumijeva kombinaciju didaktičkih igračaka i ekspertno osmišljenih scenarija, te redovite edukativne radionice.

Prva u nizu edukativnih radionica u Kući štednje na rasporedu je već ovog petka, u 17:00 sati. Rezervacije termina nisu potrebne, a ulaz je slobodan za sve s nekom od MiniPolis ulaznica.

Kuću štednje detaljnije možete upoznati na linku.

Scroll to Top

U svibnju i lipnju

Partymania u Minipolisu

MiniPolis je za kraj školske godine pripremio posebne pogodnosti na sve rođendanske pakete u svibnju i lipnju!