Vijesti iz MiniPolisa

U Hrvatskoj je otvoren MiniPolis – mjesto gdje mali postaju veliki

Ovaj interaktivni park napokon je stigao i u Hrvatsku!

Djeca se vole igrati uloga odraslih. Vole se pretvarati u princeze, osvajače, heroje, likove iz crtića, ali najviše ih oduševljavaju igre u kojima mogu oponašati svijet odraslih. Zato je u Hrvatsku napokon stigao MiniPolis, novo i nezaobilazno mjesto u Zagrebu, a koje je sinoć svečano otvoreno poštujući sve epidemiološke mjere. MiniPolis je interaktivni edukativni tematski park namijenjen djeci od 2 do 12 godina, mjesto na kojem se uči kroz zabavu, a zabave sinoć nije nedostajalo uz voditelja programa Luku Bulića koji je kroz MiniPolis proveo sve mališane pristigle u pratnji roditelja na otvorenje mjesta gdje mali napokon mogu biti veliki. U veselom društbu nezaobilaznih Zumića, te maskota MiniPolisa, djeca su otkrila što žele biti kad narastu, te koliko im je zanimljivo otkrivati različita zanimanja.

Tu su, u pravom malom gradu, kroz igru, na siguran i prilagođen način, djeca u prilici upoznati svijet odraslih, brojna zanimanja s kojima se susreću u svakodnevnom životu. Igrom kroz više od četrdest tematskih kućica djeca s veseljem preuzimaju uloge odraslih, otkrivaju posebnosti za više od pedeset zanimanja te ispunjavaju svoje snove posjetom trgovini ili zračnoj luci, otkrivaju kako je to raditi za blagajnom, u pošti, veterinarskoj ordinaciji, novinarskoj redakciji ili u televizijskom studiju… Kroz igru u MiniPolisu djeca razvijaju maštu i osjećaj za timski rad, stječu znanja i vještine iz svakodnevnog života koja se savršeno nadopunjuju sa školskim kurikulumom.

I Adria Meda Zagreb ima svoj prostor, gdje djeca mogu vidjeti kako izgleda novinarska redakcija

Svečanom otvorenju MiniPolisa nazočili su predstavnici svih renomiranih i vodećih hrvatskih kompanija, koji su dio projekta MiniPolisa, koji su omogućili mališanima veliki izbor zanimanja- hoće li biti vatrogasci, liječnici, zubari, stjuardese, novinari, proizvođači sladoleda, blagajnici ili izabrati iz mnoštva ponude sadržaja koje ovaj tematski park nudi.

Ovaj projekt u mnogočemu se razlikuje od postojećih igraonica koje imaju slične sadržaje, gdje roditelji uglavnom ostavljaju djecu na koji sat. Naš koncept je osmišljen kroz tematske programe, interaktivne radionice, uz didaktičke sadržaje i učenje vještina koje djecu zabavljaju i koristit će ih u životu. U njima će moći sudjelovati i roditelji, a očekujemo i grupe djece vrtićke i školske dobi”, pojašnjava Ines Gašo, poduzetnica i vlasnica MiniPolisa.

MiniPolis, jedinstveni je novi edukativni sadržaj za djecu u Hrvatskoj, pravi je mali grad s trgom i ulicama koji se prostire na površini od 1000 m2, a “otvaranjem MiniPolisa i Zagreb se pridružuje brojnim europskim i svjetskim metropolama gdje postoje ovakvi i slični koncepti dječjih tematskih parkova, mini gradova”, istaknula je Katarina Milković, zamjenica pročelnika u Gradskom uredu za obrazovanje.

Izvor: roditelji.hr

Scroll to Top

U svibnju i lipnju

Partymania u Minipolisu

MiniPolis je za kraj školske godine pripremio posebne pogodnosti na sve rođendanske pakete u svibnju i lipnju!